• Wat betekent ‘Tijd in spraak’ en welk doel moet ik instellen?

De Nucleus® 7-geluidsprocessor let voortdurend op de luistersituatie en kan vaststellen wanneer er een gesprek te horen is. De grafieken op het scherm Tijd in spraak houden de tijd bij die in een spraakomgeving wordt doorgebracht. Als u een accessoire voor streaming gebruikt (bijvoorbeeld een compatibele iPhone), wordt die tijd ook berekend en opgeteld bij de totale Tijd in spraak.

De tijd die wordt doorgebracht in een luistersituatie komt overeen met de vooruitgang die u boekt in uw luistertraject. Het doel van Tijd in spraak is voor iedereen anders en is afhankelijk van uw leeftijd, gezinssituatie en werkomgeving en van het punt waarop u zich bevindt binnen uw luistertraject. Een goede manier om te beginnen is ongeveer een week lang uw Tijd in spraak bij te houden en vervolgens het doel een beetje hoger in te stellen en te zien of u verbeteringen kunt bereiken.

Tips in de Nucleus Smart-app kunnen u helpen uw Tijd in spraak te verhogen.